DE 3X PENIBIL

Inainte sa incep topul penibil de astazi, tin sa fac o introducere despre penibilul in care am intrat ieri,  in vizita la Mada.  Planul era urmatorul: mergem amandoua la Bucuresti, ea pe drum imi povesteste cum a fost in vacanta din Italia iar cand ajungem in camin vedem si poze-evident!. Zis si facut numai ca atunci cand am ajuns la faza cu pozele… deschide calculatorul daca poti. Bine, cand ne-am dat noi seama ca nu vrea si nu vrea sa se aprinda,  atunci da-i si suna. Pe cine credeti? Nu pe prietenul ala priceput la calculatoare, pe care-l suni pe fix, pentru ca e mereu acasa, nu nicidecum. Noi am sunat tocmai in Italia, respectiv la proprietarul calculatorului, adica Alex, iubitul ei. Mda… raspunsul a fost prompt, fara prea multe explicatii: „trebuie scosi si bagati niste chestii care se numesc RAM-i”.  Deci era clar ca nu o sa se intample nimic si ca noi nu putem scoate si nici baga nimic din ce habar nu aveam cum arata. Pana la urma solutia salvatoare a venit tot de la baietii buni, priceputi la calculatoare. Pe principiul „Ati incercat sa apasati pe buton?” calculatorul a inceput sa mearga miraculos. Genial nu-i asa?

Trecand peste tragismul meu si din pacate chiar e de plans, azi m-am gandit sa povestesc putin despre cum sa te delectezi in Romania.  In primul rand se porneste ca omu’ gospodar, dis-de-dimineata.  Pe la 7:30, cand ma intorceam in minunatul oras, cu personalul, straduindu-ma sa-mi tin ochii deschisi, pe geam ma fura un peisaj mirobolant. De la linia sase pleca un accelerat catre Brasov. La intrarea in vagoane ce sa vezi: o tanti,  vreo 40 de ani sa tot aiba, statea frumusel ca o lady la usa, tragea dan tigare si bea bere. Ma intreb ce ar zice reprezentatele feminismului daca ar fi vazut-o pe aceasta „doamna” cum isi facea ea siesta de dimineata. Mda.. si cica barbatii sunt niste porci…Poi zic sa se mai faca si niste reclame cu femei band bere, iar sloganurile sa sune cam asa: „De la cunoscatori la cunoscatoare”, „Scroafele stiu de ce”.

A vazut cineva stirile de la canal D?  Ia cititi ce ne zice nenea asta: „Va fi un jurnal făcut de oameni pentru oameni, cu ştiri luate din viaţă, cu accent pe detalii, în care oamenii vor face ştirile iar noi vom urmări viaţa din spatele ştirilor. Vom fi interesaţi mai puţin poate de ştirea pur jurnalistică cu care publicul s-a obişnuit şi ne vom focusa mai mult pe oameni şi pe efectele ştirii asupra vieţii lor. Ştirile sunt viaţă, iar noi vrem să arătăm această viaţă, cu bune şi cu rele, cu emoţii, lacrimi şi zâmbete” detaliază Fatih Salis, project manager News Kanal D. Mai ca-mi vine sa plang nu alta. Poi cum e de fapt: ce dulciuri prefera Sanziana Buruiana, nunta fara numar a nu stiu cui din satra la cara au participat tot fara numar manelisti „renumiti”, uite ce bine arata fosta sotie a lui Andrei Tardea, ce face Bote la mare etc. Asta nu ar fi nimic daca nu ar amesteca mondenitatile astea cu cine a mai violat pe cine, cate accidente au avut loc pe „stradutele” din Romania samd. Deci daca vreti „circ, scandal, bocete si ploaie cu bani” urmariti aceste minunate stiri prezentate „impecabil” de Christian Sabbagh.

Pe locul al treilea: reclama la laxative.  Acum nu mai plange sotia de dimineata pana seara ca sta toata ziua pe WC. Nu, acum trebuie sa-i vad pe unii care se stramba ca au probleme cu „statu’ pe scaun”. Hai, pe bune? In primul rand de ce ai ai face reclama tocmai la astfel de pastile, cand solutia e mai simpla de atat si pe deasupra gratis. Apoi nu vad de ce as da bani si mai mult de ce as accepta sa apar in astfel de reclame. Sunt foarte multe reclame stupide, dar parca astea de acum le intrec pe toate. Nu am gasit spoturile pe net, stiu ca sunt acum in grila de reclame de pe la tv. Cine isi da seama despre ce vorbesc si gaseste vreun link  sa fie binedispus sa lase un comment.  Ca tot suntem la capitolul reclame, dupa mine un spot bun e unul care ma face sa rad, pentru ca pe ala sigur vreau sa-l mai vad si sigur o sa retin eu vreun nume de firma sau mai stiu eu ce se promoveaza. Un exemplu de „hai sa radem”:

Videourile Vodpod nu mai sunt disponibile.


Lasă un comentariu